Förkyld

I lördags blev jag förkyld och har snorat konstant sen dess. Det är inge kul och jag börjar lessna ordentligt på det redan. Jag vet att fyra dagar inte är något att klaga på egentligen, många är ju förkylda längre än så, men jag hatar det! Jag känner mig så trött och seg och ofräsch. :(

Har iaf hunnit göra en hel del i helgen. Jag har tvättat fönster, städat ugn och spis, burit ut en massa pappkartonger, pantat flaskor och börjat lägga ner saker i flyttlådor. Dessutom har jag gjort en total avfrostning av min gamla frys. Kändes så meningslöst egentligen för jag ska ju ändå slänga den, såvida ingen erbjuder sig att ta hand om skrället. Nu är min högra hand alldeles sårig och trasig. För att få avfrostningen att gå lite snabbare stog jag och slog loss stora isflak med en hammare. Men is är vasst och min hand träffades gång på gång av vass is när jag slog med hammaren. :( Hann förlora lite blod på kuppen också men det var inte så farligt och såren ser redan bättre ut.

I söndags kom morsan upp med lite lådor, handtagskassar, tidningar och ett par resväskor och lite andra saker som jag behövde för att kunna fortsätta packa. Vi åt en varsin semla (!) och packade lite köksgrejer och sen åkte vi hem. Jag ska upp till Skövde igen på fredag och fortsätta. Då ska soffbordet monteras isär och glasskivorna rullas in i wellpapp och så måste jag be någon snäll person att komma över och hjälpa mig lyfta ner TV:n från TV-bänken så att även den kan monteras ner. Jag kommer att ha mycket att göra under den kommande helgen. Tanken är ju attt inget packande ska behöva göras på flyttdagen utan att det då bara är att bära ut grejerna, städa och sedan åka. Vi får väl se om jag lyckas med det.

*snörvel och nys*



Flyttpacka

Snart, om ca 35 minuter, ska jag bege mig till Borås resecentrum för att ta tåget vidare till Skövde. Ska hem i helgen och börja flyttpacka. Har inte så många flyttkartonger att packa i (kanske två eller tre) men morsan kommer upp till Skövde på söndag med fler kartonger, wellpapp och tejp, min stora resväska samt en bunt handtagskassar och gamla tidningar. Även om jag inte har så många flyttkartonger att fylla så finns det ju ändå saker att göra, t.ex. att städa spis och ugn, rensa ur skåp, städa på toaletten, slänga en massa saker som inte behöver följa med i flytten, frosta och stänga av frysen, tvätta fönster och en massa annat. Låter verkligen som en trist helg jag har framför mig men så är det. Det ska bli skönt när flytten är över och man är i ordning i nya lägenheten men allt det känns rätt avlägset för tillfället.

Ska nog ta en sväng ner till kårhuset Boulogner ikväll och joina mitt sista stormöte med Sexmästeriet. Känns lite sorgligt faktiskt. Även om jag inte var med i Sexmästeriet lika länge som många andra så kommer jag nog sakna det ganska mycket ändå. Och människorna också så klart. Mest dom faktiskt...även om de flesta som jag känner slutat för ett bra tag sedan, precis som jag själv.

Tja.. så mycket mer finns det nog inte att säga idag.

Vidskepelse

Har fortfarande inte fått något besked om jobb. Börjar nästan bli lite irriterad men jag vet att jag måste ha tålamod. Besked kommer ju...kanske innan årets slut. Jag får bara sådan abstinens av att vilja ha så mycket men inget kunna göra...eller köpa. Jag vill köpa saker till min lägenhet men vad behöver jag för det? Jo, pengar så att jag kan åka till IKEA och shoppa loss. Jag vill ha inflyttningsfest men vad behöver jag för det? Jo, pengar så att jag har råd att handla förfriskningar till min gäster. Jag vill åka skidor men vad behöver jag  för det? Jo, pengar till handla skidkläder och betala skidresa. Jag vill uppgradera min stackars dator men vad behöver jag för det? Jo, pengar att köpa nya komponenter för. Som sagt, inga pengar = inget liv.

Jag är dock lite vidskeplig. Jag har börjat söka några jobb för jag inbillar mig att om jag söker jobb så kanske jag får veta något om jobbet jag väntar på. Kanske kanske kanske... Jag har bl.a. sökt ett jobb på företaget som jag var på intervju hos för några månader sedan, nämligen IT-bemanningsföretaget Elan. Jag har dock inte hört ett pip från dom sen dess så jag antar att jag nog inte kan förvänta mig något jobb därifrån den närmsta tiden men man har ju inget att förlora på att söka. Sen sökte jag idag ett jobb på företaget Transcom här i Borås. Ett callcenter-företag som tydligen expanderar och ska anställa ett gäng nytt folk till sitt Borås-kontor. Jag sitter gärna i ett call-center och låter folk ringa till mig men jag undviker helst försäljningsjobb. Jag kan bara inte tänka mig att ringa och bokstavligen snacka omkull folk eftersom jag så väl förstår personen på andra sidan som blir uppringd på en allt annat än lämplig tidpunkt, vilket det ofta är när det är telefonförsäljare som ringer. Jag har även skickat en ansökan till Västtrafik i Borås då dom innan jul sökte kundmottagare men tydligen så hade ansökningstiden gått ut så det blir nog inget av det.

Nu är det lunch!

Tjipp!



Faan, faan, faan... :(

Jag har nu i några veckors tid ägnat mig åt att försöka inpränta konceptet med objektorienterad programmering i min så ofta trögfungerande hjärna. Det objektorienterade synsättet med programutveckling i sig är egentligen inte så svår att förstå. Men det som jag har svårt för är att förstå själva programmeringen. Jag kan helt enkelt inte, när det börjar bli lite mer komplicerat, tänka klart när det handlar om sekvenser, iterationer, selektioner, strömmar och inkapsling i programkod. Min hjärna är inte kompatibel med sådana saker helt enkelt.

Jag skulle haft tenta i detta underbara men komplicerade ämne imorron. Men idag när jag för säkerhets skull loggade in på Studentcentralen (en databas på Högskolan i Skövde på vilken man kan logga in för att kolla studieresultat, anmäla sig till tentor samt lite annat, tillgänglig på webben samt inbakad i systemet LaDoc) för att verkligen kolla att jag anmält mig till tentan, så visar det sig så klart att jag har glömt att anmäla mig till den samma. Jag är helt säker på att jag gjort det men markeringen "Anmäld" lyser uppenbarligen med sin frånvaro vid uppgifterna om tentan. Jag har helt enkelt inte anmält mig.

Jag undrar vad mer som man gå fel med mina patetiska försök att under detta läsår tenta av kurser som släpat efter ett bra tag. Operativsystemstentan kuggade jag ju trots att den kändes så bra att skriva den för att jag trodde att jag hade koll,.något som tentaresultatet senare upplyste mig om att jag inte alls hade.

Nu sitter jag här och vill bara gråta. Drömmen om en magisterexamen på IT-universitet känns så långt borta och det hela blir ju inte bättre av att VG-regionen fortfarande inte verkar bestämt sig för om jag får någon projektanställning eller inte.

Gud, lite flyt i livet vore trevligt! Snälla....

Nytt år

Två dagar har gått på det nya året och hittills verkar allt lugnt. Nyårsfirandet i år var liksom julen, ganska avslappnad och inte särskilt avancerad. Några dagar innan julafton fick jag en förfrågan på ICQ av en kompis i Skövde om jag ville vara med på nyårsfest då det var ett gäng som skulle slå sig ihop och hitta på nåt. Men ju närmre nyår vi kom, desto mer veligt blev det och det slutade med att jag tröttnade lite på veligheten och istället bestämde mig för att stanna hemma med mor och far, bror 1 och bror 2 med flickvän. Det var faktiskt skönt att slippa festa. På förra nyår var jag nere och firade i Skåne och trots att det var riktigt kul så hann det ju bli en del starka drycker, mycket mat, mera sprit, tjohej, dans, chips, klockslag med skumpa och raketer, mera dans och sen blev man trött och full och dum. Allt sådant gick bort i år och ersattes av trevlig middag med familjen, sällskapsspel, film och frossa i chokladkartonger.

Den återstående tiden av helgen har jag ägnat åt att läsa lite java. Har tenta den 10:e och vet faktiskt inte alls hur jag känner inför den. Rent generellt så känner jag mig bättre inläst på java än vad jag någonsin varit, frågan är bara om det räcker.

Har fortfarande inte fått veta något om projektanställningen och enligt min chef så kan det nog ta ända till slutet på månaden om vi har otur. Och om vi har ännu mer otur så blir det ett nej. Då måste jag ge mig ut på den sunkiga arbetsmarknaden igen och det gick ju så bra senast...INTE. :(

Bågarna på mina glasögon har gått sönder också. Enligt optikern här på syncentralen så går dom inte att laga heller då dom är aldeles för gamla. Men här hade jag tur då det visade sig att jag hade en standardstyrka på mina gamla glasögon så han hade ett par att låna ut till mig som passade perfekt. Snacka om röta! :)