Kall och trött

Varför måste rummet som jag sitter och jobbar i vara så förbannat kallt? Jo, kanske för att det sitter ventilationstrummer här som fäktar kall luft så att jag fryser som en gris. :( Det är egentligen det enda som jag inte gillar med det här arbetsrummet...samt att det inte finns något fönster. Åtminstone inget som vätter utåt. De två fönster jag har vätter mot korredoren. Skittråkigt.

Jag tycker om fönster. Jag tycker om att sitta och titta ut och dagdrömma. Att se efter vad det är för väder och bara drömma sig bort. Alltid när jag reser: åker bil, buss, flyg eller vad det nu kan vara så vill jag alltid sitta vid ett fönster. Och att inte ha något fönster som vätter utåt är fruktansvärt oinspirerande.

Jag börjar nästan tappa hoppet om våren också. Var är värmen? Det var så fint och varmt för några veckor sen och nu är det skitkallt. Nästan vinter! :( Jag vill sola och njuta av sommaren!

I helgen var jag, P, B och N på bio igen och såg X-Men III. Jag gillar verkligen X-Men-triologin. Inte så mycket för att mutanter är coola utan för att jag tycker så mycket karaktärerna och för att hela budskapet med filmerna är så bra. Dom visar utanförskap på ett bra och tydligt sätt, både sorgligt och grymt och det hela är dessutom väldigt underhållande. Roliga kommentarer som inte alltid är helt väntade och karaktärerna kan man nästan inte låta bli att engagera sig i och känna med. Ja, jag tycker om X-Men. :)

Innan bion hade vi X-Men-maraton för att vara lite up-to-date inför den tredje filmen. I vanlig ordning blev det nästan att vi kom till bion med andan i halsen för att hämta ut biljetterna. Vi fyra har vissa problem med att komma till bion i bra tid verkar det som. Börjar, som jag skrivit i ett tidigare inlägg, bli en tradition av det hela.

Nästa film jag kommer att se på bio lär nog bli Da Vinci-koden. Jag var inte så väldans nyfiken på den innan jag läst boken men nu ser jag verkligen fram emot den. Boken passade mig rätt bra. Den var spännande, mystisk och med fiffigt påhittade karaktärer. Jag läste den som e-bok och inläsaren var väldigt bra. Han kunde bra franska och engelska och jag hade nog inte fått ihop alla franska ord och namn lika bra på egen hand. Inläsaren lyckades även ge varje karaktär ett speciellt tonläge i deras repliker vilket gav karaktärerna mer liv, på något sätt. En bra inläsare är otroligt viktigt för e-böcker. Det kan ibland vara helt avgörande för om man orkar lyssna färdigt på boken eller inte.

Igår slappade jag bara. Och tvättade. Och färgade håret. Var inne en snabbis till stan och köpte hårfärg, hårspray, lite smink, en BH och en bikini. Åt upp lite rester i kylen. Kycklingsallad bl.a. och lite grädde från i torsdags då jag hade tjejmiddag med några kompisar från högstadiet och vi käkade marrängswiss. Fortfarande lite grädde kvar men den börjar nog bli färdig för soporna...

Dålig på att skriva

Jag insåg just att det var hela 6 dagar sedan som jag skrivit något i bloggen. Ibland får jag lite prestationsångest när jag läser andras bloggar. Alla är så seriösa och personliga och har så intressanta liv. Själv känner jag mig bara ytlig och tråkig i min blogg och mitt liv är allt annat än intressant för tillfället. I början av mitt bloggande kände jag mig så otroligt inspirerad och det kändes som om jag hade tusen saker att skriva om. Det tog bara ett par veckor och sedan blev min blogg lika trist som den grå vardagen. På sistone verkar det dessutom som om de få själar som faktiskt läser min blogg tröttnat på den på för det har varit ganska fattigt med kommentarer här de senaste veckorna. Jag vill understryka att jag inte klandrar någon. Jag läser även andras bloggar utan att alltid kommentera med risk för att inte känna mig tjatig.

Ibland känns det som om man bara skriver för att man "borde" fastän man egentligen inte har något att säga. Och då blir ju inte heller inläggen så intressanta. Mitt problem är dock att jag sällan sitter vid en dator när behovet av att skriva ner någonting, faller på. Jag kan exempelvis sitta på bussen, äta middag, stå i duschen eller vad som helst där en dator är mer eller mindre svåråtkomlig och plötsligt komma på: "Det här borde jag skriva ner!". Men sen när man väl kommer hem så är man trött och minns inte den exakta tankegången som man hade när man väl kom att tänka på något som man gärna velat diskutera mer utförligt. Tyvärr är jag dessutom för lat och skriver inte direkt snyggt eller läsbart för att hela tiden bära med mig något att skriva på. Resultatet blir därmed att man sällan skriver om det man egentligen skulle vilja skriva om.

Hur som helst. Här kommer lite mer meningslöst mumbo jumbo om mitt liv. :) Imorron är det röd dag och därmed är man ledig från jobbet. Imorron kommer ett gäng gamla klasskompisar från högstadiet och hälsar på. Det ska bli riktigt kul! Vi ska göra Flygande Jacob som vi alltid brukade göra när vi hade tjejmiddagar förr i tiden. Vi har inte planerat någon efterrätt men jag tänkte föreslå marrängswiss. Vi har inte trättats allihop sen min kompis J gifte sig för snart 2 år sedan så vi har troligen en hel del att prata om. Det blir inte av att man hörs av så mycket om ingen verkligen tar tag i det hela. Alla lever ju sina liv på sina egna håll och ju äldre man blir desto svårare blir det eftersom vi alla börjar komma upp i åldern då man skaffar egen familj. Både M och L är båda förlovade och J gift. Bara S och jag som är singlar vilket vi kanske inte är helt ensamma om i våran ålder...men långt ifrån två i mängden iaf.

Apatisk

Tillbaka på jobbet idag. Är dock så trött så jag vet knappt vad jag ska göra av mig själv. Eller egentligen inte trött. Mest slö och omotiverad till allt. Har vräkt i mig sötsaker idag för att få igång hjärnan. Kakor, bullar, drickchoklad, sött te osv. Var ruskigt nära att gå ner till personalmatsalen och bara köpa dagens efterrätt: äppelpaj med vanlijsås men lyckades faktiskt hindra mig själv...eller snarare, matsalen stängde vid ett så jag hade iaf inte hunnit. Tur det kanske. Har redan vräkt i mig tillräckligt med onyttigheter under de dagar jag varit sjuk samt under helgen. Glass på stan både i lördags och i söndags, och även glass på pannkakorna i söndags dessutom, glass i måndags och glass i tisdags när jag mådde pyton och bara ville sova. Sova...

Sjuk

När jag kom hem från jobbet i fredags började jag få oroväckande symptom som ont i halsen och sånt. Anade att jag häll på att bli förkyld och mycket riktigt. På lördag morgon var jag så klart helt igentäppt. Jag kände mig dock inte sjuk men huvudet kändes helt igenslämmat.

M hade bjudit kompis C från Skövde (eller rättare sagt Falköping) att komma och hälsa på oss i Götet. I lördags var vi och flannerade i Slottsskogen, fikade och käkade glass. Sedan bestämde vi oss för att grilla och sen gå på bio. Så det gjorde vi. Dock var klockan redan runt fem när vi bestämde oss för det och det tog ju en stund att ta sig hem då spårvagnarna inte riktigt gick som dom skulle på grund av Göteborgsvarvet. Sen skulle vi ju handla, förbereda maten, tända grill, vänta på att sagd grill skulle bli grillklar, grilla maten, vänta på att sagda mat skulle bli ätklar...osv. Tiden sprang ifrån oss lite och vi kom in i biosalongen knappt fem minuter innan filmen började. Alltså filmen, inte reklamen.

Det där med att rusa till bion börjar bli en tradition tror jag bestämt. Det var ju nästan samma procedur när vi skulle iväg och se V för Vendetta då nån idiot hade dragit i nödbromsen på spårvagnen, precis där spåren går ihop från Kortedala och Bergsjön så att vagnen i fråga fastnat där och därmed inte kunde släppa förbi andra vagnar.

Filmen vi såg hette The Libertine och handlade om en greve som var djupt alkoliserad, förlustade sig med flickor både till höger och vänster och blev hög av teater (typ). Greven spelades av Johnny Depp och jag måste säga att trots att filmen i sig var väldigt vulgär och något dyster så upphör inte Depp att imponera med sina rollprestationer. Vad han är spelar för karaktär så blir det bara så bra. Greven av Rochester var verkligen en synnerligen udda och inte vidare trevlig person, även om hans bättre sidor började visa sig precis då man började undra om filmen hela tiden skulle hålla samma låga nivå...gällande det vulgära då. I det stora hela tycker jag filmen var bra. Inte en av Depps bästa men helt klart sevärd och...ja, intressant.

I söndags åkte vi ut till Hissingen och shoppade lite. M handlade skor. C och J hjälpte till. Själv satt jag på en pall och kände mig allmänt matt och hängig. På söndagkvällen kände jag hur förkylningen inte alls började gå åt något bra håll. Kände mig ännu mera matt och hängig och sedan kom febern krypande. Jag gick och la mig och ställde klockan på 8 då jag skulle ringa min chef och sjukanmäla mig. Och tur var väl det för jag sov urkasst natten söndag-måndag och mått pyton på måndag morron.

Nu är det tisdag och jag har varit borta från jobbet idag med men nu börjar jag äntligen känna mig som människa igen. Sov riktigt bra inatt och ska nog försöka ta mig till jobbet imorron.

Fredag igen

Ja, då var det fredag igen. Veckan började som sagt långsamt men började gå ganska fort i slutet. Precis som vanligt. Tänkte att jag skulle flexa ut och åka hem lite tidigare idag. Runt tio i 3 eller så. Är ju alltid skönt att komma hem lite tidigare på fredagar, helgen känns ju som lite längre då. Dessutom brukar det vara ganska ensamt att sitta kvar här på eftermiddagarna då flesta av mina arbetskamrater brukar sluta tidigare på fredagar.

I övrigt vet jag inte riktigt vad som händer i helgen. M har lyckats övertala C, som vi båda känner från Skövde-tiden, att pallra sig till Götet idag men vi har än så länge inget inplanerat. Det som är så himla trist är ju att det tydligen ska bli fulare och kallare väder i helgen också. Jag vill ju ha sol! Speciellt på helgen när man verkligen har tid att njuta av den! På söndag fyller pappa år också så jag åker hem en vända från söndag till måndag. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom i present. Han jobbar ju så mycket och tar sig sällan tid för någon seriös hobby. Han går på fotboll ofta men vad ska man köpa som har med fotboll att göra och som inte är en fotbollsbiljett till fotbolls-VM...för en sådan har han ju redan skaffat sig. Kanske blir någon bok eller så men det känns som om jag alltid köper det till pappa på födelsedagar och jular. Förslag mottages tacksamt. :)

Jag har förresten äntligen lyckats göra om min hemsia och har dessutom uppdaterat den en del. Jag har försökt följa mallen för den här bloggen när jag gjorde om sidan men den blev inte riktigt lika snygg. Men det vore ändå lite kul om de få själar som läser denna blogg hade lust att kika lite och tycka till om designen och gärna även om tillgängligheten. Jag känner ju många som använder hjälpmedelsprogram i sin datoranvändning och det kan ibland vara lite omständigt att få en hemsida att se snygg ut samtidigt som den också ska vara tillgänglig för alla då hjälpmedelsprogrammen ofta har problem med för mycket grafik på hemsidor. Adressen är
www.anywien.com

En skön helg

Nu är helgen slut och en ny vecka har tagit sin början. Som vanligt känns det lite trögt i början av veckan men innan man vet ordet av så är det ju fredag igen. Dom säger att det fina vädret kommer att hålla i sig tills imorron men att det sedan ska bli lite kallare. Låter inte alls kul. :(  Jag har ju precis börjat vänja mig vid vårvärmen, handlat nya vårkläder, utemöbler till balkongen, frukost på densamma i morgonsolen och bara njutit i helgen. Ser fram emot sommaren så otroligt mycket och vill att det ska vara sol hela tiden. Däremot ser jag inte fram emot att behöva jobba större delen av sommaren. Är ju så van vid att ha sommarlov men nu är det bara tre veckors semester som gäller. :(

I helgen har jag och min kompis M varit ute på IKEA igen. Jag och mamma var ju där förra veckan. Då handlade jag bl.a. en sån där bambu-gardin. Men med min kassa framförhållning så tänker jag ju aldrig på att mäta mina fönster innan jag åker till IKEA, ifall jag skulle vilja köpa gardiner eller liknande. Resultatet blev ju så klart att bambu-gardinen jag köpte inte var tillräckligt bred. Så med anledning av detta så bar det alltså av till IKEA än en gång och så klart blev en del mer saker man köpte. Bl.a. utemöbler till balkongen. Två röda stolar i plast med metallram från IKEA samt ett vitt bord från Jysk som passade perfekt. Sen blev det lite tallrikar och bestick, en mortel, en ugnsform och lite annat. Ska ju ha tjejmiddag för mina gamla klasskompisar från grundskolan om några veckor. Jag hade inte så många tallrikar innan... typ 3. Man behöver ju inte så många när man bor ensam. Hade inte bestick heller så det räckte så det blev ju att man handlade lite.

När vi kom hem från Kållereds-utflykten drog M till Skövde för att festa medan jag städade upp lite hemma. Nåja, tog reda på alla nyinköpta varor då. Så värst seriös städning blev det ju inte. Satte upp lite tavlor, ställde ut utemöblerna på balkongen, vattnade alla växter och bara slappade.

Igår åkte jag in till stan och handlade lite kläder. Köpte bl.a. ett par vita Rebook-skor för 600. Lite dyrare än vad jag tänkt mig men det blev som det alltid brukar bli för mig. Jag hittar skor jag gärna vill ha på en vanlig skoaffär men dom finns aldrig i min storlek så jag hamnar förr eller senare på någon sportaffär. Men så har dom riktigt bra skor också. Sen köpte jag ett skärp, en jeans-kjol och några linnen i olika färger.

Det har med andra ord gått åt en hel del pengar den här helgen. Så nu är över halva lönen förbrukad efter en och en halv vecka. Men jag är inte så orolig egentligen. Jag har fortfarande mer pengar kvar än vad jag brukar ha när jag levt på CSN och betalat hyra och alla räkningar. Bara jag har pengar kvar till mat och nytt busskort så klarar jag mig. Är lite sugen på att köpa en MP3-spelare med för min förra gick ju sönder. Fick visserligen ett PSP av min bror i julklapp men den var tyvärr lite knasig att spela MP3:or på. Kan dock inte riktigt bestämma mig vilken jag ska köpa så jag väntar jag nog lite.

Oops... kanske borde jobba lite så att man får lön för den här månaden med. ;)

Arbetsmiljö

Idag har jag och alla mina arbetskamrater varit på utbildning om arbetsmiljön. En person från VG-regionen kom och föredrag för oss om arbetsmiljölagen och om systematisk förbättring av arbetsmiljön.

Jag tycker självklart att sådana här frågor är viktiga. Jag menar, mycket kan man ju stå ut med men om arbetsmiljön är dålig så blir det ju till slut outhärdligt även om man har en riktigt bra lön. Lönen är ju inte allt.

Trots att detta är viktiga frågor så blev man ju ändå rätt trött. Vi började vid halv nio och slutade halv fyra och man var bra nära att nästan somna mer än en gång. Jag tror jag måste börja gå å lägga mig lite tidigare i fortsättningen. 22-05:30 kanske inte räcker med sömn för mig...

Trött

Jag brukar oftast vara som tröttast på måndagar men den här veckan är det tisdagen som är värst eftersom man inte jobbade nåt igår. Så jag är trött idag istället. Vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska sysselsätta mig med fram till fem så att jag inte somnar med huvet på tangentbordet. Har druckit X koppar te under dagen men det har verkligen inte gjort någon som helst skillnad. Kaffe har jag inte druckit eftersom vi bara har en Selekta-maskin på jobbet och kaffet i den aparaten rör jag inte ens med tång. Så det får duga med te. Imorse efter morgonfikat kändes det rätt ok men efter lunch och fram tills nu är det riktigt jobbigt. Lär ju somna som klubbad säl på bussen hem sen om det händer nåt riktigt spännande och drastiskt snart.. och det lär det ju inte göra...